Workshop Dog Whistles

TIJD: 13:00-15:00 uur (2 uur)

De laatste jaren hebben sociale media platformen sterk geïnvesteerd in hun content moderatie. Extremisten speelden hier slim op in gebruik te maken van cijfercodes, afkortingen, emoji, memes etc. die enkele door gelijkgestemden worden begrepen. Tijdens dit deel van de presentatie gaan we samen op zoek naar de verschillenden aspecten binnen dit spel van geheime sociale media boodschappen.

Olivier Cauberghs is voormalig rechercheur van de Belgische Federale Politie en specialist in het opsporen van (online) radicalisering. Als hoofd van Textgain Academy (onderdeel van de Universiteit Antwerpen) combineert hij zijn veldexpertise en onderwijservaring om een trainingsportfolio te ontwikkelen dat de kloof overbrugt tussen de Textgaintechnologie en de trainingsbehoefte van eerstelijnswerkers.

AAN- EN AFMELDEN: Aanmelden voor het webinar is kosteloos. Er is plek voor 25 deelnemers. Mocht je je hebben aangemeld en onverhoopt toch niet kunnen deelnemen, meld je dan ook af via de website zodat we jouw plek aan een ander kunnen geven. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van het webinar. Enkele dagen voorafgaand aan het webinar ontvang je een mail met meer informatie over de inlogwijze. 

Workshop Dog Whistles

Om je te kunnen aanmelden moet je eerst inloggen.